
Losos pečený
Nákupný zoznam
- filet lososa
- cesnak
- hladká múka
- soľ
- maslo / olej

Postup :
- Očistíme lososa od šupín, opláchneme pod vodou a dáme na plech
- Osolíme ho trochu z každej strany.
- Roztlačíme cesnak - cca 2-3 strúčiky na filet alebo podľa gusta a potrieme ním lososa
- Pomúčime ho hladkou múkou ( aby bol chrumkavejší ) redšej menej - pomedzi prsty.
- Buď ho podlejeme olejom alebo dáme pod neho kúsky masla, aby sa nepripálil.
Pečieme:
- Pečieme cca 30 minút na teplote (teplovzdušná rúra) 180°C
Typ:
- podávame s pečenými zemiakmi, ktoré môžme piecť spolu s lososom
- bylinkám na dochutenie sa medze nekladú. Všeobecne sa hodia: kôpor, bazalka, tymian, citrónový tymian, rozmarín, petržlenová vňať, estragón či koriander.