Losos pečený


Nákupný zoznam

- filet lososa
- cesnak
- hladká múka
- soľ
- maslo / olej


Postup :

  1. Očistíme lososa od šupín, opláchneme pod vodou a dáme na plech
  2. Osolíme ho trochu z každej strany.
  3. Roztlačíme cesnak - cca 2-3 strúčiky na filet alebo podľa gusta a potrieme ním lososa
  4. Pomúčime ho hladkou múkou ( aby bol chrumkavejší ) redšej menej - pomedzi prsty. 
  5. Buď ho podlejeme olejom alebo dáme pod neho kúsky masla, aby sa nepripálil.


Pečieme: 

  • Pečieme cca 30 minút na teplote (teplovzdušná rúra) 180°C


Typ:

  • podávame s pečenými zemiakmi, ktoré môžme piecť spolu s lososom
  • bylinkám na dochutenie sa medze nekladú. Všeobecne sa hodia: kôpor, bazalka, tymian, citrónový tymian, rozmarín, petržlenová vňať, estragón či koriander.


Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky